Søk i denne bloggen

Om meg

Trondheim, Sør Trøndelag, Norway
Dame på 36 med med stor interesse for håndarbeid og hobby! Gift og mamma til 2 flotte gutter, bosatt "på landet i byen".

fredag 28. januar 2011

Strikket hals

Her er halsen ferdig! Jeg ble kjempefornøyd, den er allerede flittig brukt. Den fungerer som en løs genserhals, og pynter godt opp en enkel jumper. I tillegg varmer den godt!


Garnet er Sandnes Kashmir Alpakka (14% kashmir, 86% baby alpakka)



Oppskriften er veldig enkel:

(Man kan også bruke Viking Eco Alpakka, denne er egentlig vel så egnet da den kommer i store hesper, og man slipper å skjøte på garnet så mange ganger (=knuter)

Garnforbruk: 2 hesper Viking eco alpakka / alternativt 4 nøster Sandnes Kashmir Alpakka
Pinner: Rundpinne nr. 6

Legg opp 114 m og strikk 4 rett og 2 vr til du har brukt opp 1,5 hespe/3 nøster. Strikk deretter 4 rett og 2 vr sammen ut omgangen. Neste omgang blir da 4 rett og 1 vrang. Strikk opp resten av garnet og fell løst av.

torsdag 27. januar 2011

Nostalgiske tøfler

Her er de nostalgiske tøflene i voksen utgave. Jeg laget disse som venninnegaver til jul, og fikk nylig bestilling på et ekstra par. Det er kjempearti å lage noe som faller i smak!

Tøflene er heklet i eskimogarn på heklekrok nr 9, så her går det unna. Man lager fint en tøffel på en kveld foran tv`n.
Jeg er ekstremt dårlig til å forklare hekleoppskrifter, så jeg måtte se om jeg fant noe lignende andre steder på nettet. Og det gjorde jeg, klikk her så kommer du til Guro i Hobbykroken. Hun har en veldig god beskrivelse på fremgangsmåten, som jeg ser samsvarer 99% med min :-)

søndag 23. januar 2011

Oh du hærlige helg...

Det beste som finnes er å komme hjem på fredags ettermiddag å ikke ha en eneste planlagt aktivitet for helga. Bare 2 dager med fri, avslapping og selvfølgelig - kreativt håndarbeid.....


Dette skal bli en slags romslig hals, som foldes rundt halsen omtrent som et skjerf. Det er første gang jeg prøver denne utgaven, så jeg er litt spent på hvordan sluttresultatet blir.




 ..For andre familiemedlemmer er definisjonen på ei perfekt helg å ligge konstant i gulvet med nyinnkjøpt LEGO...




På lørdag inviterte vi farmor på pizza og lørdagskos. Da hun kom, hadde hun med seg en kjempstor bukett med tulipaner!

Det er kjempekoselig å få blomster, og særlig tulipaner synes jeg. De er min absolutte favoritt (kanskje mest fordi de ikke henger med huet etter 5 minutter hjemme hos meg..!)

Det er fortsatt januar, men med mildvær og regn ute og tulipaner inne kommer jeg nesten i vårstemning....
Hjemme hos oss bor det en katteskjønnhet som heter Fia. Vi har vært litt bekymret de siste dagene, fordi hun halter veldig på den venstre forlabben sin.
Hva kan ha skjedd? Kan det ha vært en påkjørsel?

Vi tenkte å se det an litt, og ta henne med til dyrlegen når de åpner igjen over helga. I mellomtiden blir det kos og atter kos i sofaen sammen med gutta :-)


På søndag tok vi turen til Trondheims flotte badeanlegg Pirbadet, nå var det lenge siden sist! Størstegutten lærte å svømme i Spania i sommer, og har liksom ikke fått "vedlikeholdt" svømmekunnskapene siden. Minstegutten ble også veldig tøff i sommer, dykket og svømte rundt med snorkel og dykkermaske.
Vel fremme i Pirbadet innså vi at det var ingen grunn til bekymring! Å svømme er tydeligvis som å lære å sykle, har du først lært det....innen vi var ferdige ble det hoppet salto, dykket og stupt av begge to. Kjempearti! Og avslutningen er som alltid etter en runde i svømmehallen.....en stor, deilig soft-is i kafeen.

Hærlig superhelg over, klar for ny uke nå!

fredag 21. januar 2011

Hyttedrømmen

I dag er gutta og jeg alene hjemme, for husfar er avgårde på hyttetomta for befaring med håndtverker. Vi klarer oss forsåvidt veldig bra vi, her er det fyr i peisen, og gutta spiser fiskekaker på gaffel (=livretten, forstå det den som kan..!)

 Her er hytta vår!! -Eller det som skal bli hytta vår da. Bildet er tatt med telefon, og er av dårlig kvalitet ser jeg, men jeg må jo vise frem herligheten. Med beliggenhet øverst på en kolle har vi utsikt ut mot havet.
Vi har satset på byggesett, levert av Saltdalshytta. Grunnflate på rundt 75m2, i tillegg kommer hems med god plass.
Her kommer flere innlegg med bilder etterhvert som prosjektet skrider frem, her blir det nok mange magiske stunder håper vi!

Utsikt fra stua, vinterlandskap i "blåtime"...

JEG FIKK DET TIL!

Hahaha, jeg har klart å lage mitt første blogginnlegg. Bilder og alt. Nå er jeg i gang! Jeg håper på å få laget mange innlegg med små og stor hobbyprosjekter - jeg tror egentlig ikke jeg har tid til dette, men det ser jo så gøy ut...!

Det finnes fantastisk mange flotte kreative blogger som jeg blir veldig inspirert av, nå er det på tide å bidra litt selv. Desverre er jeg elendig på å prøve og feile på data`n, blir som regel vannvittig irritert når jeg ikke får det til som jeg vil :-) Men, det får bli som det blir, jeg lærer det sikkert underveis, eller hva?

Til småføtter

Jeg har laget disse i voksenstørrelse tidligere (9 par til julegaver!!) og fikk lyst til å lage en baby-utgave. De er heklet med heklekrok nr 9 i Eskimo-garn. Begynte med en jente-utgave, og måtte jo følge på med en til en liten guttepjokk også...

 Kan tenke meg at de passer til en prins/prinsesse på sånn 6-12 mndr. De er kjemperaske å lage, går på en kveld!